Biografie

Page

Philippe Elan werd geboren in Frankrijk en is vanaf 1986 in Nederland komen wonen. In dat jaar maakt hij een vliegende start door het chanson concours van de Alliance Française te winnen.

Sindsdien is hij een veelgeziene vertolker van het Franse chanson, waarmee hij jaar na jaar in de theaters is te zien met solo programma’s samen met arrangeur, producer en vaste begeleider Reyer Zwart. Hij treedt op met artiesten als Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List en Laura Fygi. Sinds 2013 treedt Philippe ook op met het Amstel Quartet, een beroemde saxofoonformatie die concerten geeft over de hele wereld. Naast zijn samenwerking met jazz en pop muzikanten heeft Philippe ook vaak opgetreden op klassieke podia onder andere samen met Holland Symfonia in 2009, Het Gemini ensemble en de Johan Willem Friso Kapel in 2013.

Philippe is vaak te gast in radio- en tvprogramma’s waar hij pleitbezorger is van het Franse lied.
In de loop van de jaren heeft Philippe 13 albums en 2 DVD’s uitgebracht. Deze zomer brengt Philippe zijn nieuwe single L’été est là uit, dit is een up tempo pop chanson geproduceerd door Eddy Ouwens daarnaast wordt een CD registratie opgenomen van de samenwerking met het Amstel Quartet.getitelt “Sax avec Elan”.

“L’été est là” is onlangs een top 10 geworden, wat een première is in de loopbaan van Philippe!

Philippe heeft met Het Gemini ensemble een Edison award mogen ontvangen.