GPD Pers : “Philippe Elan mag mee in de auto naar Frankrijk” door Hans Visser , 02 juli 2011

Standard

Het Belang van Limburg, De Stem, Brabants Dagblad, De Limburger, Dagblad van het Noorden, Eindhovens Dagblad, Gazet van Antwerpen, De Gelderlander, De Gooi en Eemlander, Haarlems Dagblad, Ijmuider Courant, Leeuwarder Courant, Leidsch Dagblad, Limburgs Dagblad, Nederlands Dagblad, PZC, Noordhollands Dagblad, Het Parool, De Stentor, Tubantia .

Chansonnier Philippe Elan verkent nieuwe horizonten.

Het is een CD die het prima zal doen in de auto, op weg naar Frankrijk. Of anders wel op weg naar huis.

Maar ook thuis is de nieuwe CD ‘Horizons’ van Philippe Elan gewoon heel erg lekker.

“Skielik is jy vry” van de Zuid Afrikaan Koos du Plessis onder andere is een pareltje in dat mooie exotische Nederlands, dat klinkt alsof het wordt beschenen door een Zuid-Frans zonlicht.

De nabij het Zuid-Franse Toulouse geboren Philippe Elan kwam in de jaren tachtig naar Nederland en maakte bijna meteen furore door met een prachtige stem mooie doorleefde chansons te zingen. Begeleid door het op klassieke leest geschoeide Gemini Ensemble maakte hij een CD die prompt werd bekroond met een Edison.

Ook ‘Horizons’ munt uit door de combinatie van die stem uit duizenden en de klank van fraaie strijkers, maar de invloed van popmuziek is zonder meer hoorbaar.

“Dat was een bewuste keuze”, zegt hij, “ik wilde graag een pop-album maken waarop je meer gitaren kunt horen … met dan toch weer strijkers. Ik geloof dat het is gelukt om er een geslaagd album van te maken. Misschien is het voor een groot publiek zelfs mijn meest toegankelijke album.”